Fosterhjem Barnevernet

 Det finnes 12 barneverns- og helsenemnder i Norge. Nemndene avgjør saker om tvang etter barnevernsloven, helse- og omsorgstjenesteloven og smittevernloven. Barnevenrsnemnda er ikke en domstol, de utsteder ingen dommer, kun vedtak.

 Imidlertidig har mange medieoppslag om forskjellige skandaler i barnevernet som alvorlige lovbrudd og grov omsorgssvikt de seneste årene satt hele barnevernet under massiv kritikk.

 Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) har i tillegg domfelt Norge for alvorlige krenkelser av grunnleggende menneskerettigheter noe som har ført til at stadig flere stiller spørsmål om barnevernets hovedoppgave, nemlig «å sikre at barn og unge som lever under forhold som kan skade deres helse og utvikling».

 Barnevernet kan tilby hjelpetiltak eller foreta en omsorgsovertakelse. Hjelpetiltak skal foregå i hjemmet, mens omsorgsovertakelse betyr at barnet flyttes fra hjemmet til foreldrene og til et beredskapshjem, fosterhjem eller barnevernsinstitusjoner.

 Barnevernet har nesten alle et kjennskap til i Norge, og de aller fleste har negative assosiasjoner om barnevern i Norge. Årsaken er nok årevis med skandaler som er omtalt i media og selvsagt et endeløst ras av dommer mot lovbrudd i barnevernet i Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD).

 Helsetilsynet og Riksrevisjonen har gransket så og si alle sider ved barnevernet gjennom flere år, og har konkludert med knusende kritikk av saksbehandling og praksis gang etter gang.

 Fra 2002 til 2021 ble utrolige 23.543 barn omsorgsovertatt i Norge. Det betyr at en hel skoleklasse har blitt bortført av barnevernet hver eneste uke de siste 20 årene. Det vil si at det knapt er en eneste barnehage, skole, middles eller stor arbeidsplass som ikke har opplevd barnevernet i aksjon.

 Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet er et norsk, statlig direktorat underlagt Barne- og familiedepartementet, med hovedkontor i Oslo. Direktoratet er det øverste organet i Barne-, ungdoms- og familieetaten, som har ansvaret for det statlige barnevernet og det statlige familievernet.

 Det er med andre ord Bufdir som har det overordnende ansvaret for lovbruddene i barnevernet. Les mer om Bufdir på denne siden.

 Om barnevernet var en bedrift vill foretaket vært blant landets 50 største bedrifter. i tillegg til det kommunale barnevernet kommer det en rekke bedrifter som leverer tjenester innen barnevern til kommunene, domstolene og staten som for eksempel bedrifter innen tiltak innen barnevern, sakkyndige psykologer og barnevernsinstitusjoner.

 I tillegg til barnevernsinstitusjoner kan man også medregne enkelte fosterhjem som har som hovedinntektskilde å oppbevare barn som er omsorgsovertatt av det offentlige. Les mer om omsorgsovertakelser her.

 Ovenstående er næringsvirksomhet som er direkte involvert i barnevern i Norge. I tillegg til dette finnes det flere bransjer eller yrkesgrupper som har biproduktet av barnevern som næring, for eksempel ulike behandlingstilbud og helsetjenester.

 Imidlertidig vet man gjennom media, sosiale medier som Facebook, YouTube og TikTok og domfellelser at barnevernet i Norge bryter lover og krenker barn og foreldres menneskerettigheter.

 Om man er utsatt for barnevernet har man krav på fri rettshjelp, dvs. gratis advokat. Det virker merkelig at barnefamilier må ha rettsvern mot offentlige ansatte i barnevernet, en offentlig etat som er opprettet for å tilby tjenester for å støtte og hjelpe barnefamilier.

 Om barnevernssaken går til rettslige runder benytter barnevernet og domstolene sakkyndige eller sakkyndige psykologer for å produsere rapporter og å vitne i saker om barnevern.

 Felles for de fleste sakkyndige psykologer er at de produserer sakkyndige rapporter om omsorgsovertakelser, enkelte påstår sakkyndige psykologer opererer som innleide alibi for barnevern og domstoler.

 Barnevernet har mellom 5.000 og 10.000 ansatte i Norge, om barnevernet var registrert som et enkelt foretak ville barnevernet blant landets 50 største bedrifter. Det er ikke småtterier.

 Det er ikke bare saksbehandlere og barnevernskonsulenter det er snakk om lengre, barnevernsindustrien har nå produsert flere yrkesgrupper som er avhengige av tvangsoppløsning av familier for å sikre arbeidsinntekten.

 Jo flere barnevernssaker ansatte i barnevernet klarer å produsere, jo mer penger tjener kommunen på statlige overføringer, jo flere saker som sendes til barnevernsnemnd jo mer tjener nemndmedlemmene og kommuneadvokater, dommerne og advokater. Les mer om barnevernet her.

Stopp Barnevernet

 I tillegg skaper tragediene industrien etterlater seg mer inntekt for psykologer og barnevernsinstitusjoner, noe som igjen har laget millioninntekter for sakkyndige psykologer og flere barnevernsmillionærer i Norge.

 Det er nesten ingen som aner omfanget og konsekvensene av alle personlige katastrofer barnevernet forårsaker. Prisen samfunnet må betale i direkte og indirekte kostnader nærmer seg forsvarsbudsjettet. Og det er vi skattebetalerne som finansierer alt sammen. Og barna og familiene som betaler med sine liv.

 Om du ikke har hørt om barnevernet bør du følge med. Barnevernet har mellom 5.000 og 10.000 ansatte saksbehandlere eller barnevernskonsulenter. Disse ansatte trenger selvsagt barn for å forsvare stillingene sine. Og det kan fort bety dine barn også.

 Barnevernet tar en hel skoleklasse hver eneste uke fra foreldre. Du tenker sikkert, jammen så mange forferdelige foreldre kan det da umulig finnes i Norge? Og du har rett, Norge tar flere barn fra foreldre enn sammenlignbare land og er dømt for dette i menneskerettighetsdomstolen.

 Barna tar selvsagt skade av å bli tatt fra foreldrene uten lovlig grunn (som vold, rusmisbruk og mentale lidelser). Dette har pågått i tiår og fører blant annet til at over 100 barn begår selvmord hvert eneste år.

 Heldigvis har foreldre krav på gratis advokat når man blir utsatt for barnevernet. Les mer om hvordan du finner en god og gratis advokat til din sak mot barnevernet her.

 Om en advokat år etter år ikke klarer løse saken, har man kanskje en dårlig advokat. Om man opplever at advokaten saboterer saken bør man ta kontakt med Tilsynsrådet for advokatvirksomhet.

 Helsetilsynet publiserte i desember 2023 en rapport om Barneverntjenesten for Bodø, Gildeskål, Hamarøy, Rødøy, Røst, Steigen og Værøy som konkluderte med omfattende lovbrudd og fristbrudd. Rapporten kom etter et tilsyn med barnevernets virksomhet

Post a Comment

0 Comments